Nog 3 weken voor Red Bull 400 Einsiedeln

Ruim 1 maand geleden heb ik een blog geplaatst dat ik me ingeschreven heb voor Red Bull 400 Einsiedeln. Veel bezoekers van mijn website hebben het blog gelezen en me succes gewenst wat natuurlijk hartstikke leuk is! Daarom heb ik besloten nog een korte update te geven over mijn vooruitgang.

De afgelopen paar maanden heb ik hard getraind, zo 4-5 keer per week. Dit aantal ligt stuk hoger dan de 1-2 keer per week die ik normaal uitvoer naast mijn functie als atletiektrainer. Ik denk dat ik na 20 oktober ook wel even klaar ben met trainen. Een rustperiode van een paar weken is dan denk ik ook niet verkeerd.

Op internet heb ik diverse blogs, websites en Youtube filmpjes bekeken om te bepalen hoe ik zou moeten trainen. De beste methode is tegen bergen oprennen maar hier in Nederland wordt dit vrij lastig. Wij praten hier over heuvels voor zover het al heuvels zijn.

Mijn wekelijkse trainingen bestaan afwisselend uit:

  • Duurlopen 5-15 km voor algehele conditie
  • Core oefeningen en buik-, arm- been- oefeningen
  • Bostrainingen door het mulle zand en tegen heuvels op
  • Traptrainingen bij een viaduct of omhoog sprinten tegen een viaduct
  • Boxjumps 100 stuks per week
  • Trapmachine bij fitness zodat je eindeloos omhoog kan klimmen

Red Bull en ex Red Bull 400 atleten adviseren om trailschoenen te gebruiken tijdens de wedstrijd voor extra grip. Op  Youtube zie je genoeg deelnemers die met sportschoentjes uitglijden. De Salomon Speedcross 4 word door velen geadviseerd. Deze heb ik besteld en geprobeerd, maar vond ze veel te stug. Naast grip kreeg ik pijne voeten.

Ik ben vervolgens naar Decathlon Breda gegaan en heb daar de Kalenji Kiprun trailschon XT7 gekocht. Deze schoenen zaten een stuk soepeler dan de Salomon. Alleen de juiste maat bepalen heeft 20 minuten gekost. Complimenten voor medewerker Patrick die me uitstekend heeft geholpen. Ik moet ze nog wel in de praktijk testen, maar slechter dan normale sportschoenen kunnen ze zeker niet zijn.

Mensen vragen me of ik er klaar voor ben? Goede vraag en geen idee. Ik heb niet echt referentie materiaal om te bepalen of ik klaar ben. Elke training die ik doe is een stukje vooruitgang en ik voel dat het ook telkens beter gaat. Na 20 oktober kan ik pas bepalen of ik er klaar voor was en of mijn trainingen goed waren.

Lekker trainen, bij voorkeur in de buitenlucht, is nooit verkeerd toch?!

Weinig inspiratie voor buik-, arm- been- oefeningen? In de App store staan genoeg apps die een programma voor je genereren en dicteren. Ik zelf gebruik bijvoorbeeld 7.

Nog 3 weken voor Red Bull 400 Einsiedeln.
Red Bull 400 logo, bron: https://www.redbull.com/gb-en/events/red-bull-400-international

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.