MonsterInsight reclame verbergen voor de Pro versie

MonsterInsight reclame verbergen met CSS.Probleem:
Je maakt gebruik van de gratis versie van Google Analytics for WordPress by MonsterInsights om Google Analytics toe te voegen aan jouw website. Een prima plugin met handige opties. Je kan bijvoorbeeld beheerders uit te sluiten of zo min mogelijk privacy gevoelige gegevens verzamelen.

Van deze plugin wordt ook een betaalde versie aangeboden. Nadeel is dat in de gratis versie heel veel reclame wordt gemaakt voor de betaalde Pro versie. Deze reclame kan je niet wegklikken. De reclame neemt best wat ruimte in het dashboard in beslag.

Oplossing:
Betalen is een oplossing, maar dit is alleen interessant als je de betaalde functies ook echt wilt gebruiken. Wil je de gratis versie blijven gebruiken zonder advertenties voeg dan de onderstaande regels CSS toe.

    .monsterinsights-wooedd-upsell-row {
      display:none;
    } 

Deze regels kan je toevoegen aan je parent theme of child theme. Kan je hier geen wijzigingen in doorvoeren omdat de parent theme gedownload is? Maak dan gebruik van een dropin plugin die je in de map wp-content/plugins plaatst. Hieronder zie je een voorbeeld. Vergeet niet de tekst tussen << >> tekens te vervangen.

/**
Plugin Name: MonsterInsights hide PRO advertisements
Plugin URI:
Description: Activate this dropin plugin to remove the advertisements for the MonsterInsights PRO version.
Author: Tim de Hoog
Version: 1.0
Author URI: https://www.timdehoog.nl
 */

function mi_hide_proads() {
    echo '<< plaats hier het de CSS regels in <style></style> blok. >>';
} 
add_action('admin_head', 'mi_hide_proads');

Oplossing getest op:
WordPress 4.9.8 + WooCommerce + Google Analytics for WordPress by MonsterInsights 7.2

Tags: geen tags

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.