WooCommerce winkelwagen template wijzigingen niet zichtbaar

Logo van WooCommerce webwinkel plugin voor WordPress.Probleem:
Voor een WordPress website maak je gebruik van WooCommerce om een webshop toe te voegen aan jouw website. Je hebt wijzigingen doorgevoerd in de template van de winkelwagen. Alleen de wijzigingen worden niet zichtbaar. Eerst controleer je of de template wel juist geupload is en of dat deze in de juiste map zit. Dit blijkt zo te zijn.

Oplossing:
WooCommerce cached de winkelwagen in de database voor onder andere de snelheid. De template die je ziet is zoals die opgeslagen is in de database. Om de template te zien die je net geupload hebt moet je de winkelwagen wijzigen. Dat doe je door een product toe te voegen of te verwijderen.

Juiste manier templates wijzigen:
WooCommerce slaat zijn templates op in de map plugins/woocommerce/templates. Als je een template aan wilt passen kopieer je deze uit deze map naar de map van jouw eigen thema. In de map van jouw eigen thema maak je een map aan genaamd “woocommerce”. In deze map plaats je de template.

WooCommerce zal voor templates eerst kijken in de map van jouw thema voordat het de standaard templates laad. De originele template pas je niet aan, alleen de template in jouw eigen thema map. Pas je wel de templates direct aan in de map van plugins/woocommerce/templates dan worden deze verwijderd bij de eerst volgende update.

Oplossing getest op:
WordPress 4.9.8 en WooCommerce 3.4.5

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.