Buitengesloten op Windows 10 door Microsoft account met verkeerd e-mailadres

Buitengesloten op Windows 10 door Microsoft account met verkeerd e-mailadres.Probleem:
Afgelopen week vroeg een kennis mij om hulp omdat ze opeens in moest loggen op Windows 10. Er werd een verkeerd e-mailadres getoond en een wachtwoord gevraagd. Voorheen hoefde ze alleen maar de laptop aan te zetten.

De naam in het e-mailadres was verkeerd geschreven. Haar achternaam was met een s geschreven terwijl dat er twee moeten zijn. Heel toevallig was de rest van haar e-mailadres wel hetzelfde als het e-mailadres dat ze gebruikte voor haar Samsung smartphone.

Oplossing:
Er was dus een nieuw Microsoft account aangemaakt met een verkeerd e-mailadres en het wachtwoord was onbekend. Heel toevallig was het e-mailadres nog niet geregistreerd bij Gmail. Ik heb daarom eerst het e-mailadres bij Gmail geregistreerd. Vervolgens het wachtwoord van haar Microsoft account opnieuw ingesteld. Hiervoor had ik toegang nodig tot het e-mailadres.

Met het nieuwe wachtwoord heb ik ingelogd op de laptop. Hierna heb ik het Microsoft account vervangen door het lokale account zoals het in het verleden werd gebruikt. Opnieuw opgestart om te zien of alles nog juist werkte en de data er nog opstond. Na deze controle heb ik de laptop online verwijderd uit het Microsoft account.

De volgende stap was het verwijderen van het Microsoft account aangezien dit toch ooit gebruikt zal worden. Als laatste stap ben ik weer ingelogd op het net aangemaakte Gmail e-mailadres om ook dit te verwijderen.

Hoe kon het gebeuren?
Waarom het gebeurt is heb ik niet kunnen achterhalen. Windows 10 vraagt na het upgraden wel eens of je over wilt stappen op een Microsoft account. Alleen was het al even geleden dat de laptop was bijgewerkt. Dat kon de reden dus niet zijn. Windows 10 vraagt het ook wanneer je een Microsoft app zoals Foto’s voor het eerst gebruikt of voor het eerst een applicatie vanuit de Store installeert.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.