WordPress debug.log buiten de htdocs of public map bewaren

WordPress biedt debug opties aan die je in de wp-config.php kan zetten van jouw WordPress installatie. Handig als er iets niet werkt op je website omdat je bijvoorbeeld een nieuwe plugin hebt geïnstalleerd. Standaard staat onderstaande optie uit. Verander je false naar true dan zal WordPress alle fouten op het scherm tonen.

define( 'WP_DEBUG', false );

Alle fouten op het scherm tonen kan de opmaak van de website verpesten. Je raakt misschien ook snel het overzicht kwijt. Daarom heeft WordPress de onderstaande twee opties bedacht:

define( 'WP_DEBUG_LOG', true );
define( 'WP_DEBUG_DISPLAY', false );

Met de eerste optie worden alle fouten opgeslagen in het bestand debug.log in de wp-content map. Met de tweede optie worden de fouten niet getoond op het scherm.

Het nadeel van de WP_DEBUG_LOG optie is dat het bestand opgeslagen wordt in een publiek beschikbare map. Iedereen kan het bestand opvragen als je bijvoorbeeld gaat naar https://www.timdehoog.nl/wp-content/debug.log. Met een Google Dork kan je snel websites vinden die dit bestand op de server hebben staan.

De eerste oplossing is om alle debug opties uit te zetten op een productieomgeving. Maar soms ontkom je er niet aan om ze toch aan te zetten. Plaats dan onderstaande code aan het einde van het wp-config.php bestand. Dus na require_once(ABSPATH . ‘wp-settings.php’);

/* Change the location of the debug log. */
if (defined('WP_DEBUG_LOG') && WP_DEBUG_LOG) {
	ini_set( 'error_log', dirname($_SERVER['DOCUMENT_ROOT']) . '/debug.log' );
}

Belangrijke eis voor bovenstaande oplossing is dat je toegang moet hebben tot de map waar de public map in zit. Met public map wordt de map bedoelt waar alle bestanden van de website inzitten. Meestal heet deze map public of htdocs. Debug.log wordt alleen aangemaakt als er fouten zijn.

Beoordeel dit blog

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.