Rabobank nepmail bankpas vervangen door nieuwe bankpas

Iedereen kent de nepmails van banken waar gevraagd wordt om op een knop te drukken omdat anders de bankpas niet meer werkt. De meeste mails herken je meteen omdat ze niet conform de huisstijl zijn van de bank, taalfouten bevatten of van een bank zijn waar je geen klant van bent. Die worden meteen verwijderd.

Onlangs kreeg ik een zogenaamde e-mail van de Rabobank. Hierin stond dat mijn bankpas vervangen wordt door een nieuwe. Hiervoor werd 14,95 euro in rekening gebracht. Maar als ik hem opstuurde werd deze gerecyled en werd het bedrag niet in rekening gebracht. De mail was in de huisstijl van de Rabobank en ben ook klant bij deze bank. Het zag er allemaal heel vertrouwelijk uit.

In eerste instantie vond ik het allemaal heel logisch klinken. Je bankpas recyclen voor het milieu is ook wel iets wat past bij de Rabobank. De mail had ik vluchtig bekeken op mijn smartphone en dat is vaak het gevaar. Mails worden tegenwoordig vluchtig en half gelezen en mensen gaan over tot actie.

Op een rustiger moment heb ik de mail beter bekeken en vielen me een paar fouten op:

  1. De afzender van het e-mailadres was geen @rabobank.nl adres
  2. De e-mail was ondertekend door Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek, niet mijn bank
  3. Als je de oranje knop aanwees stond er een verkorte URL onderin de balk wat verdacht is
  4. Verstuurd naar een e-mailadres dat niet bekend is bij de Rabobank

Deze e-mail was dus een nepmail en niet te vertrouwen. Heb daarom niet op de oranje knop geklikt om mijn bankpas te recyclen. Al ben ik wel nieuwsgierig wat er zou gebeuren als ik het wel zou doen. Maar voor je het weet wordt je pc aangevallen door virussen.

Rabobank nepmail, bankpas vervangen door nieuwe bankpas.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.