Red Bull 400, wat zou ik de volgende keer anders doen

Inmiddels zijn we een maand verder na mijn eerste Red Bull 400 in Zwitserland. Wat was dat een toffe ervaring. Nog steeds heel tevreden over mijn prestatie. De tweede editie zal gehouden worden op 15 juni 2019.

Ik heb een week lang flink spierpijn gehad. Een week lang niet gesport. Leek me op zich ook niet zo slecht idee. In iets meer dan 5 minuten heb ik mijn arm- en beenspieren behoorlijk mishandelt. Het was het allemaal waard.

In de aanloop naar Red Bull 400 heb ik ongeveer 4-5 keer per week getraind. Dat is behoorlijk veel en heeft me ook sterker gemaakt. Om heel eerlijk te zijn had ik niet verwacht dat die helling zo’n belasting zou zijn.

Als ik volgend jaar weer mee ga doen zou ik wel een ding anders doen. Ik zou in aanloop naar het evenement een keer een weekje naar een omgeving met bergen gaan. Hoeft niet per se Zwitserland te zijn, België of Duitsland is ook goed. Dit had ik nu niet gedaan. Door dit wel te doen krijg je veel meer ervaring in helling lopen.

Ik merkte de hellingen al goed tijdens het inlopen voor Red Bull 400. In Einsiedeln is niets vlak. Het loopt omhoog of omlaag. Continu worden je beenspieren aangesproken. Een weekje trainen in zo’n omgeving zou dus super zijn. Je kan dan uren lang trainen op hellingen met verschillende stijgingshoeken.

Wil je meedoen aan Red Bull 400? Moet je zeker doen, maar bereid je goed voor. Met twee trainingen in de week kom je er niet heb ik zelf gemerkt. Moet je dan 4-5 keer in de week trainen? Dat is heel persoonlijk en afhankelijk van je huidige conditie.

Je moet niet trainen om te trainen. Dus dat je aan het einde een vinkje kan zetten. Je moet trainen om beter te worden. Aan het einde moet je denken, ik heb wat verbeterd na deze training. Train dus ook heel specifiek, op conditie of armkracht. Ga niet in het wilde weg wat doen. Natuurlijk heb je rusttrainingen en kan een training een keer iets minder gaan.

Ben ik nu een Red Bull 400 expert, nee helemaal niet. Ik heb 1 keer meegedaan maar heb wel praktijkervaring die ik iets meer dan een maand geleden niet had.

Bezoek dit blog om te lezen hoe ik getraind heb.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.