WordPress Gutenberg Error while traversing the CSS

WordPress Gutenberg Error while traversing the CSS.Probleem:
Onlangs heb ik op mijn werk op een testomgeving een WordPress website opgeleverd. Deze website maakt voor het thema gebruik van Gutenberg. Door het op een testomgeving te plaatsen kan de opdrachtgever rondkijken en feedback geven.

Om te voorkomen dat iedereen de website kan bekijken heb ik in het .htaccess bestand onderstaande IP whitelist toegevoegd. Komt het IP-adres niet overeen met een van de genoemde IP-adressen dan stuur ik de bezoeker door naar de huidige website.

RewriteEngine on
   
# Van wie is het IP
RewriteCond %{REMOTE_ADDR} !=0.0.0.0
RewriteRule .* https://www.domain.nl [R=302,L]

Normaal zet ik er een IfModule check omheen om te controleren of de mod_rewrite.c module aanstaat. WordPress haalt dit weg na het opslaan van het blog.

De IP whitelist werkt perfect. Alleen is er een nadeel. De eigen Gutenberg blokken werken niet meer. Alle opmaak is verdwenen. In de console van de Web Developer Toolbar wordt de volgende foutmelding getoond:

Gutenberg Error while traversing the CSS: gevolgd door wat regelnummers

Voorbeeld:
Error while traversing the CSS: Error: undefined:13:1: missing ‘{‘

De Gutenberg blokken hebben goed gewerkt dus de code kan het probleem niet zijn. Voor de zekerheid upload ik de code nogmaals. Het probleem blijft bestaan.

Oplossing:
Na wat testen blijkt het de IP-adressen blokkade te zijn die ik toegevoegd heb. De Gutenberg blokken maken verbinding naar zichzelf toe. Aangezien het IP adres van de server niet in de lijst staat wordt dit verzoek geblokkeerd. Hierdoor kunnen niet alle bestanden worden ingeladen. De oplossing was om het IP adres van de server toe te voegen.

Oplossing getest op:
WordPress 4.9.8, Gutenberg 4.3.0/4.4.0, PHP 7.2, Apache webserver.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.