Mijn computerkast trilt en maakt een vervelend geluid

Probleem:
Je hebt een computerkast op een bureau staan en die maakt een trillend geluid. Vervelend omdat het je af kan leiden van het werk dat je eigen wilt doen. Het geluid kan opeens ontstaan en ook weer verdwijnen.

Oplossing:
Het geluid wordt veroorzaakt door trillen wat ook wel resoneren wordt genoemd. Dit trillen wordt veroorzaakt door:

  1. Bewegende onderdelen in de kast zoals ventilator of harde schijf
  2. De computerkast staat niet op alle vier de pootjes, hij kan wiebelen
  3. Er ligt iets op of tegen de kast aan zoals een DVD hoesje

Aan bewegende onderdelen kan je weinig doen. Afhankelijk van hoe je de computer gebruikt bewegen onderdelen zoals een ventilator harder of zachter. Zorg er in ieder geval voor dat de computerkast vrij staat en dat er niets tegenaan ligt.

Wiebelt de computerkast of maakt hij nog steeds een trillend geluid. Duw dan met je hand een beetje tegen de zijkant van de computerkast zodat deze scheef komt te staan. Je zal zien dat hij op een bepaald moment geen trillend geluid meer maakt. Dit kan al na 3 mm zijn, het zit hem in de details. Plaats een stukje papier of karton onder pootjes van de kast zodat deze precies zo blijft staan.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.