LinkedIn url wordt doorgestreept getoond in WordPress

Probleem:
Op je website heb je de LinkedIn url van je persoonlijk profiel of het profiel van het bedrijf waar je werkt toegevoegd. Na een tijdje word deze link doorgestreept getoond. Ongeacht of je als beheerder bent ingelogd of niet. Toevallig maak je ook gebruik van de plugin Broken Link Checker die alle interne en externe links controleert.

Oplossing:
Broken Link Checker is degene die het probleem veroorzaakt. Tijdens het controleren van jouw LinkedIn URL geeft LinkedIn de status code 999 terug. Dit betekent “Niet standaard”. Broken Link Checker had status code 200 verwacht wat “OK” betekent. LinkedIn blokkeert namelijk de controle die Broken Link Checker uitvoert.

Omdat status code 200 niet wordt teruggegeven denkt Broken Link Checker dat de link niet juist functioneert en wil jou informeren door de link te doorstrepen. De link zal ook geplaatst worden op de lijst met links die niet werken. Als je zelf klikt op de LinkedIn link blijkt deze juist te werken.

De oplossing is om jouw LinkedIn url toe te voegen aan de uitsluitingslijst van Broken Link Checker. De link wordt niet meer gecontroleerd, maar daardoor ook niet meer doorgestreept.

  1. Log in op jouw WordPress website
  2. Klik op Instellingen > Broken Link Checker
  3. Klik bovenin op “Deze Links Controleren”
  4. Scroll naar onderen tot je Uitsluitingslijst ziet staan
  5. Voeg hier de link naar jouw profiel toe en klik op “Wijzigingen opslaan”

De volgende keer dat Broken Link Checker alle links gaat controleren wordt de doorgestreepte link vervangen door een normale link.

Oplossing getest op:
WordPress 5.0.2 en Broken Link Checker 1.11.5

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.