Doneren met iDeal toevoegen aan WordPress met Mollie

Heb je een website die geld inzamelt voor bijvoorbeeld:

  • Een goed doel om kinderen te helpen die niet kunnen sporten
  • Musical vereniging voor het organiseren van een musical
  • Lokaal een ijsbaan plaatsen die geen entree vraagt

Dan is het van belang om het inzamelen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Des te eerder geven mensen geld. Natuurlijk is de meest bekende manier om geld over te boeken naar een bankrekeningnummer. Maar tegenwoordig zie je ook steeds vaker dat websites iDeal betalingen accepteren. Dit is heel laagdrempelig. Binnen een minuut kan iemand 10 of 20 euro betalen.

Maakt jouw website gebruik van WordPress? Mooi, dan kan je de gratis plugin Doneren met Mollie installeren. Instellen is binnen 30 minuten gedaan en zeer simpel.Je kan zelfs je eigen huisstijl toevoegen aan de donatie- en bedankpagina.

Jij kan bepalen welke gegevens een donateur in moet geven. Daarnaast kan je ook de bedragen bepalen die gedoneerd kunnen worden of laat donateurs dat zelf bepalen.

De plugin maakt gebruik van betaalprovider Mollie, een zeer bekende in Nederland. Je hebt hiervoor een gratis account nodig. Voor iedere iDeal transactie rekent Mollie wel 0,29 eurocent transactiekosten. Maar als je hierdoor 5x zoveel donaties binnenkrijgt van minimaal 10 euro dan is het toch de moeite waard.

Naast iDeal kan je o.a. ook PayPal of Bitcoin transacties ondersteunen.

Bekijk de doneren pagina van Musical vereniging Con Brio voor een voorbeeld.

Donatie pagina van Muscial Conbrio met de Doneren met Mollie plugin.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.