Review HP OfficeJet 3833 is zeker de moeite waard

Jarenlang heb ik de HP Photosmart b209 gebruikt. Dit was toen ter tijd een van de eerste all-in-one printers met een draadloze verbinding. De printer heeft eigenlijk nooit problemen gehad. De draadloze functionaliteit was ontwikkeld voordat Apple AirPrint werd uitgerold.

In de afgelopen jaren heb ik steeds meer Apple apparaten aangeschaft en ben zeer onder de indruk van AirPrint. Ik had me daarom voorgenomen dat als mijn b209 kapot zou gaan ik een printer met AirPrint ondersteuning zou kopen. Alleen wilde hij maar niet kapot gaan. In 2018 heb ik deze daarom aan een oudere man gegeven. Zijn printer werd niet meer door Windows 10 ondersteund.

Vervolgens ben ik op internet gaan zoeken naar een waardige opvolger. Dit is de HP OfficeJet 3833 geworden voor nog geen 60 euro. Net als zijn voorganger zwart maar wel wat kleiner in omvang. De HP OfficeJet 3833  heeft AirPrint, kan printen, scannen, kopiëren en zelfs faxen. Dubbelzijdig printen kan hij niet, maar heb ik nooit nodig gehad.

De snelheid is prima. Hij print 6 pagina’s kleur en 8,5 pagina’s zwart-wit per minuut. De tijd dat ik op school wekelijks verslagen moest afdrukken is al lang voorbij. Dus dat het printen wat langer duurt is niet erg. Handig is de documenten invoer voor scannen wanneer je in een keer veel pagina’s moet scannen. De HP OfficeJet 3833 scant iedere pagina afzonderlijk.

Er is maar een nadeel aan deze printer en dat is dat de kleuren in een cartridge zitten. Zodra een kleur op is en de andere nog niet moet je de cartridge toch vervangen. Bij de b209 was iedere kleur een aparte cartridge. Tijdens mijn onderzoek viel het mij op dat alle HP printers onder de 100 euro een cartridge voor alle kleuren gebruiken. Om een cartridge te vervangen moet je ook redelijk diep met je hand het apparaat in.

Voor nog geen 60 euro is deze printer zeker de moeite waard. Heb hem al bij 2 andere personen geïnstalleerd en ook die zijn tevreden. Ik zelf print na een halfjaar nog steeds met de cartridges die bij de printer zijn geleverd. Print jij ook niet zoveel, lees dan even dit blog om ervoor te zorgen dat je cartridges niet verstopt raken.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.