Nieuw design Oosterhoutsetrail.nl, minder tekst en meer foto’s

Vijf jaar geleden heb ik voor de Oosterhoutse Trail een WordPress website ontwikkeld. Een simpele website bereikbaar via www.oosterhoutsetrail.nl. De Oosterhoutse Trail is een trailrun die georganiseerd wordt in de bossen van Oosterhout. Vijf jaar geleden wist de organisatie niet dat het een succes zou worden en dat de trailrun in 2019 een 5 jarig jubileum kan vieren.

De website was inmiddels aardig verouderd. De voorpagina bevat veel tekst die de meeste bezoekers niet lezen. Eind 2018 heb ik daarom een nieuw design ontwikkeld op basis van het WordPress Flash thema. Uitgangspunt was om zo weinig mogelijk tekst en zoveel mogelijk foto’s en iconen te gebruiken. Bezoekers moeten door te scrollen in een paar minuten voldoende informatie kunnen vinden. Om dit mogelijk te maken heb ik gebruik gemaakt van SiteOrigin Pagebuilder.

Ik heb ook veel content verwijderd zoals overbodige nieuwsberichten, groepsinformatie en het parkeren van touringcars. Het hoofdmenu is simpel gehouden door alleen met hoofdmenu items te werken. De overgebleven content heb ik kritisch bekeken en zoveel mogelijk herschreven. Nieuw zijn de recensies van deelnemers, vrijwilligers en bezoekers in de zijbalk.

In de afgelopen 5 jaar heeft de website statistieken bijgehouden met Google Analytics. Deze zijn nooit gebruikt en worden nu niet meer bijgehouden. Dit brengt als voordeel dat de website geen toestemming hoeft te vragen om cookies te plaatsen.

De website maakt gebruik van veel foto’s wat ik terugzie in de laadtijd. Om deze te optimaliseren heb ik de afmetingen van foto’s zo klein mogelijk gehouden. Autoptimize heb ik gebruikt om HTML, JS en CSS te optimaliseren.

Bezoek Oosterhoutsetrail.nl

Voorpagina Oosterhoustetrail.nl

 

Middelste gedeelte voorpagina Oosterhoustetrail.nl

 

Tekstpagina Oosterhoutsetrail.nl

2 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.