Hoeveel bezoekers gebruiken een adblocker voor jouw website

Sinds een aantal maanden plaats ik advertenties op mijn website om zo geld te verdienen. Het domein en de hosting kosten geld. Ook het schrijven van content neemt behoorlijk wat tijd in beslag. Ik doe dit allemaal als hobby en vind het leuk om mijn kennis te delen. Hoef er ook niet rijk van te worden. De advertenties moeten niet storend zijn en ik hoop dat ik de balans tussen content en advertenties zo goed heb bepaald. Zo niet dan hoor ik dat graag via het contactformulier.

Al langere tijd zijn er adblockers beschikbaar. Dit zijn extensies voor browsers die alle advertenties op een website verwijderen. Voor websites die uitpuilen van de reclame snap ik dat je die software gebruikt. Advertenties moeten ondersteunend zijn en niet leidend. Maar advertenties verwijderen op Timdehoog.nl is niet nodig. Je krijgt op deze website namelijk gratis oplossingen voor jou problemen.

Een alternatief is natuurlijk dat je bezoekers verplicht om de adblocker uit te schakelen door de website toe te voegen aan de witte lijst. Persoonlijk vind ik dat nogal een agressieve manier. Dit zal misschien ook zorgen voor minder bezoekers op de website. Toch moet je wel beseffen dat er veel tijd gaat zitten in het onderhouden van een blog.

Ik was nieuwsgierig hoeveel bezoekers van mijn website een adblocker gebruiken. Hiervoor heb ik de WordPress plugin Ad Blocker Notify Lite geïnstalleerd. Deze plugin registreert hoeveel pagina’s er opgevraagd zijn met en zonder adblocker software.

Dit wordt inzichtelijk gemaakt met een grafiek in het dashboard. Je kan hier de statistieken van de huidige dag zien en de gemiddelde waardes vanaf de eerste dag dat de plugin is geactiveerd tot en met vandaag. Je krijgt zo een goed beeld hoeveel omzet je percentueel gezien misloopt. Nadeel is wel dat de plugin al 1 jaar niet meer onderhouden is. Dus 100% betrouwbaar zijn de statistieken niet denk ik.

Naast het registreren van adblocker gebruikers kan je ook een melding tonen aan de gebruikers. Je kan ze vragen of verplichten om de adblocker voor jouw website uit te schakelen voordat ze de content mogen zien. Beetje vergelijkbaar met de cookie walls die sommige websites hanteren.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.