Windows verkenner vraagt telkens om een CD, DVD of USB stick

Probleem:
Iedere keer als je de Windows verkenner opent wordt er een melding getoond dat een CD, DVD of USB stick nodig is. Andere programma’s heb je niet geopend. De computer opnieuw opstarten lost het probleem niet op.

Heel toevallig zijn ook de bureaublad iconen verdwenen. Als je in de verkenner links onder Favorieten klikt op Mijn documenten of Mijn afbeeldingen gebeurt er niets. Normaal zou je een lijst van persoonlijke bestanden te zien krijgen.

Oplossing:
De reden van dit probleem kan zijn dat de schijfletter van de partitie waar je persoonlijke bestanden op staan is overgenomen door de DVD speler.

Iedere keer dat je de verkenner opent controleert deze de mappen die onder Favorieten staan of die nog benaderbaar zijn. Omdat de DVD speler de letter heeft gekregen verwacht de verkenner dat de mappen op een CD of DVD staan, maar hij vind uiteindelijk niets met als resultaat de foutmelding.

De oplossing is om de schijfletter terug te zetten naar de schijfletter die het ooit was. Zie hiervoor de oplossing in het blog “Windows bureaublad iconen, documenten en afbeeldingen weg”.

Oplossing getest op:
Windows 10

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.