HP printer print geen zwart na vervangen 123inkt.nl cartridge

HP printer print geen zwarte tekst na vervangen cartridgeProbleem:
De inkt is op en je vervangt de bestaande 123inkt.nl huismerk cartridge met een nieuwe. In dit voorbeeld wordt gebruik gemaakt van een HP cartridge 364 zwart.

Om kosten te besparen heb je een cartridge zonder chip gekocht. De benodigde chip zit nog op de huidige cartridge. Deze plaats je over op de nieuwe cartridge die je weer in de printer plaatst.

Vervolgens wordt er geen zwart meer afgedrukt. Soms heel lichtjes een beetje, maar onleesbaar. Kleur wordt wel afgedrukt.

Oplossing:
Haal de cartridge uit de printer en haal de chip eraf. Controleer of de plek waar de chip zat goed schoon is. Plaats de chip vervolgens terug en zorg dat deze goed vastzit. Mogelijk zeurt de HP printer dat er geen originele cartridge inzit. Dit kan je gewoon negeren.

Selecteer vervolgens op het display van de printer de optie om de cartridges te reinigen. De printer maakt nu een aantal minuten veel lawaai en print uiteindelijk iets op papier. Bij sommige printers is het tekst, bij andere vreemde tekens of een foto. Het resultaat zal zijn dat er weer zwarte tekst wordt geprint.

Oplossing getest op:
Windows 10, HP deskjet printer met HP 364 123inkt.nl eigen huismerk cartridge

2 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.