Virusscanner en firewall verlengen is niet altijd goedkoper

Als je een betaalde virusscanner of firewall hebt zal je na verloop van tijd een nieuwe licentie aan moeten schaffen. Dit kan je vaak voor meerdere jaren en apparaten doen vanuit de software. Gemakkelijk en zo geregeld.

Sommige leveranciers maken dan alleen misbruik van de situatie om jouw een duurdere licentie aan te bieden. Als je naar de website van de leverancier gaat zie je dat het soms wel 10 euro per jaar per apparaat goedkoper kan.

Kijk daarom altijd even op de website van de leverancier wat de actuele prijs is. Soms is het ook interessant om juist voor een nieuwe licentie te kiezen in plaats van een verlenging. De meeste software werkt met een licentie sleutel.

Gouden tip is om de bedragen om te rekenen naar licentiekosten per apparaat per jaar. Kijk daarom of de licentie goedkoper wordt bij 1, 3 of 5 apparaten. Natuurlijk moet je de licenties wel kunnen gebruiken, maar misschien kan je ze doorverkopen aan familie, vrienden of kennissen.

Een licentie voor meerdere jaren kan ook schelen. Ook hier moet je opletten. Een licentie voor 1 jaar kan duurder zijn dan voor 2 jaar. Maar 3 jaar is soms omgerekend duurder dan 2 jaar.

Uit het verleden weet ik dat Avast dit probeerde. Voor 3 jaar betaalde je per licentie per apparaat per jaar meer dan als je voor 2 koos. Je zou zeggen dat meer jaren het goedkoper zou maken.

Wil je echt besparen op je beveiliging dan kan je beter niet bij de leverancier een licentie kopen. Bezoek dan een website zoals License2go. Daar kan je gauw per licentie besparen en je krijgt toch dezelfde beveiliging.

Lees ook dit blog met redenen waarom je maar een virusscanner moet installeren.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.