Herken jij de phishing mail in de Google phishing quiz

Tussen alle e-mails die ik dagelijks ontvang zitten ook phishing mails die proberen persoonlijke gegevens te achterhalen. Voorbeelden zijn de mails met vreemde facturen of die je op de hoogte willen brengen van jouw nieuwe bankpas.

Sommige zijn zo slecht dat je ze meteen herkent. Toch zijn er partijen die echt hun best doen zoals je kan lezen in mijn blog over de Rabobank phising mail. Ontvang je een e-mail met een link en twijfel je? Wijs de link dan aan met je muis zoals je kan lezen in dit blog.

Wist je trouwens dat phishing afgeleid is van het woord fishing. Dit kan je weer vertalen naar vissen of hengelen. Dat is ook wat er precies gebeurt. Er wordt gehengeld naar persoonlijke gegevens in een poging om internetfraude te plegen.

Onbekende e-mail met gezond verstand analyseren is en blijft belangrijk. Een verkeerde e-mail openen kan voor veel problemen zorgen. De vraag is daarom of jij alle phishing e-mails herkent.

Omdat te testen heeft Google de phishing quiz geïntroduceerd. Deze Engelse quiz bestaat uit 8 vragen. Na elke vraag krijg je uitleg wat zeer leerzaam is.

Ik daag je uit de quiz te doen. Heb je trouwens ook al eens gehoord over whaling?

Herken jij de phishing mail in de Google phishing quiz.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.