Zoeken met DuckDuckGo (privacy) of Ecosia (milieu)

Als je op internet iets opzoekt dan gebruik je Google. Iedereen kent Google, iedereen gebruikt Google. Google is zelfs een woord geworden waarmee we zoeken bedoelen. Mijn eerste zoekmachine was trouwens Altavista.

Tegenwoordig komt Google regelmatig negatief in het nieuws wat betreft de privacy. Want als jij zoekt op “fietsen” dan krijg je resultaten maar wordt dit ook toegevoegd aan jouw persoonlijke profiel. Advertenties worden hierop aangepast wat een belangrijk onderdeel is van het verdienmodel. Ook zoekopdrachten naar gevoelige onderwerpen, zoals ziekte, worden geregistreerd.

Maar Google is niet de enige zoekmachine in de wereld. Microsoft heeft Bing al ben ik persoonlijk niet tevreden met de resultaten. Ik heb altijd het idee dat je Bing wilt gebruiken omdat je verrast wilt worden. Google geeft betere resultaten. Yahoo is ook een bekende. Wil je old school zoeken bezoek dan Startpagina.nl.

Vind je privacy echt belangrijk dan kan je ook gebruik maken van DuckDuckGo. Dit bedrijf beperkt zich puur tot zoeken en belooft geen profiel van jou op te bouwen. Is privacy niet het belangrijkste, maar geef je wel om het milieu? Dan is Ecosia.org een aanrader. In het verleden heb ik hierover al een blog geschreven. Iedere keer dat je de zoekmachine gebruikt verdient Ecosia geld om bomen te planten. Dit wordt verdient door advertenties.

Hoe vaak Timdehoog.nl vermeld is in Google, DuckDuckGo en Ecosia:

  1. Google: 1290 resultaten
  2. Ecosia: 1570 resultaten
  3. DuckDuckGo: geeft geen totaal aantal resultaten

Interessant is wel dat ze andere resultaten tonen. Google toont vooral URLs van pagina’s en overzichten. Ecosia toont blog berichten zonder logische volgorde. DuckDuckGo toont blogberichten in volgorde van publicatie met een halve week vertraging.

Bezoek deze pagina voor een overzicht van alle Google diensten en producten. Je gebruikt er meer dan je zelf denkt.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.