Wat is Google+? Ik ontvang opeens een e-mail van Google

Logo van social network Google+

Google+ is het sociale netwerk van Google. Het is een van de vele tientallen diensten en producten van het techbedrijf. Het sociale netwerk is begonnen in 2011 en zou de concurrent moeten worden van Facebook. Maar het heeft nooit een groot aandeel gehad omdat Facebook veel bekender is.

Facebook was 15 jaar geleden een van de eerste internationale sociale netwerken. Aangezien veel mensen Facebook gebruiken stappen deze niet zo snel over.

Na de overname van WhatsApp door Facebook probeerde Telegram een aandeel van de markt over te nemen maar ook dat is niet echt gelukt. Vrijwel iedereen had al WhatsApp.

Heb je een Google Account voor Gmail, Android, Photos dan kan je automatisch gebruik maken van Google+.

Google is bekend om het lanceren van diensten maar ook om het stoppen van diensten als ze niet goed genoeg zijn. Daarom heeft Google eind december besloten om te stoppen met Google+. Een andere reden waarom de dienst stopt is een datalek. Alle gebruikers hebben een e-mail gehad. In april 2019 wordt de dienst gestopt en alle data verwijderd.

Google adviseert om persoonlijke gegevens en bestanden te downloaden. De e-mail legt uit hoe je dit kan doen. Even controleren of er bestanden zijn die je wilt bewaren kan geen kwaad. Al vermoed ik dat velen het nooit echt gebruikt hebben.

De dienst zal nog wel in de zakelijke wereld worden ingezet als enterprise product.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.