Twitter tweets in de toekomst plannen

Tweets in de toekomst op Twitter plaatsen.Twitter is een gemakkelijk social media kanaal om blogs onder de aandacht te brengen. Berichten zijn kort maar krachtig, vaak met als doel bezoekers door te laten klikken naar jouw website. Belangrijke tip: gebruik hashtags om je bereik te vergroten.

Jetpack Publicize
Voor Timdehoog.nl maak ik gebruik van Jetpack Publicize om mijn blogs op Twitter te plaatsen. Door blogs in de toekomst te plannen worden deze ook pas in de toekomst op Twitter geplaatst. Ideaal als je het op bepaalde momenten te druk hebt om te bloggen. Als je de betaalde versie van Jetpack gebruikt kan je het publiceren op social media later nog herhalen.

Tweetdeck
Een andere manier om Tweets in de toekomst te plannen is met behulp van TweetDeck. Dit is een website die eigendom is van Twitter waarmee je in een overzicht je eigen tweets, notificaties en geplande tweets kan zien. Ik gebruik TweetDeck om mijn blogs nogmaals onder de aandacht te brengen verspreid over een aantal dagen. TweetDeck hoef je niet constant open te houden en werkt met je eigen Twitter account.

Ik publiceer mijn blogs op Twitter en niet op Facebook omdat dat voor mij geen toegevoegde waarde heeft. Mijn blogs die meer zakelijk en minder technisch zijn publiceer ik op mijn LinkedIn pagina. Hiervoor schrijf ik maatwerk content die niet hetzelfde is als mijn tweets. Dit valt vanuit Jetpack Publicize niet te automatiseren omdat je maar een beperkt tekstvak heb.

Omdat ik niet heel vaak op LinkedIn publiceer vind ik het installeren van een extra plugin hiervoor niet nodig.

Buffer.com
Op internet heb je ook Buffer.com om al je social media kanalen te beheren. Vanuit daar kan je in een keer een bericht versturen naar alle kanalen. Het maakt niet uit of dit nu is of in de toekomst. Onder andere Intercom, Microsoft, Trello en Shopify gebruiken het. Heb je meerdere kanalen dan is Buffer.com beter dan TweetDeck.

Buffer.com biedt gratis en betaalde abonnementen aan. Voor de gratis versie geldt een limiet van 3 social media accounts en kan je maximaal 10 berichten tegelijk in de toekomst plannen. Als je 15 dollar per maand betaald mag je al 8 social media accounts gebruiken en 100 berichten inplannen.

De meeste niet zakelijke bloggers hebben voldoende aan het gratis abonnement. Nadeel is wel dat je om de zoveel dagen nieuwe berichten moet inplannen. TweetDeck heeft weer geen limiet.

Conclusie:
Ik zelf gebruik Jetpack Publicize in combinatie met TweetDeck. Wat voor jou handig is om te gebruiken is afhankelijk van welke social media accounts je hoe in wilt zetten. Die vraag moet je eerst beantwoorden. Alleen Twitter dan is TweetDeck voldoende. Wil je ook Instagram, Pinterest en Facebook beheren vanuit een systeem probeer dan eens Buffer.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.