Printer print telkens pagina met zwarte en blauwe strepen

Probleem:
Onlangs heb je een of meerdere cartridges vervangen in je HP printer. Sindsdien print hij een pagina uit met daarop blauwe en zwarte blokjes en streepjes verdeeld over de hele pagina. Iedere keer dat je de printer aanzet wordt deze pagina afgedrukt.

Oplossing:
De pagina die wordt afgedrukt is een uitlijningspagina. Deze wordt iedere keer nadat de cartridges zijn vervangen afgedrukt. Dit zorgt ervoor dat de printer de hoogst afdrukkwaliteit kan leveren. Inkjet printers spuiten inkt op papier met minuscule straaltjes. Hoe beter uitgelijnd hoe beter de kwaliteit.

Heb je een printer die naast printen ook kan scannen en kopiëren dan hoef je de uitlijningspagina alleen maar te kopiëren. Leg hem op de glasplat van de scanner in de hoek die aangewezen wordt met een pijltje. Druk vervolgens op een van de knoppen om te kopiëren.

Je hebt ongeveer 1-2 minuten de tijd om het uitlijnen af te ronden. Hierna functioneert de printer weer normaal. Het uitlijnen moet wel een keer afgerond worden inclusief kopiëren. Doe je dat niet dan blijft de printer de uitlijningspagina afdrukken.

Sommige mensen denken dat ze de pagina na afdrukken meteen weg kunnen gooien terwijl er duidelijk op staat dat je de pagina moet kopiëren.

Tijdens het kopiëren scant de printer de zwarte en blauwe blokjes en pas de manier van printen aan. Alleen al om te voorkomen dat telkens de pagina wordt afgedrukt loont het om hem te kopiëren.

Hoe het vroeger ging:
Vroeger moest je bij de printers van HP software matig de uitlijning instellen. Per regel moest je aangeven welke volgens jou het scherpste was. Dankzij de uitvinding van de all-in-one printer is dit een stuk gemakkelijker geworden.

Voorbeeld van een uitlijningspagina. Bron: HP.com.
Voorbeeld van een uitlijningspagina.

4 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.