Facebook toont oude uitgelichte afbeelding van website

Facebook toont oude uitgelichte afbeelding.Probleem:
Je deelt regelmatig een pagina of bericht op Facebook. Door een uitgelichte afbeelding te uploaden in WordPress kan je zelf bepalen welke er wordt getoond. Dit gaat goed tot dat je van een bestaande URL de afbeelding hebt aangepast. Deze wil je delen op Facebook maar de oude wordt nog steeds getoond.

Oplossing:
Facebook slaat de afbeeldingen van jouw website op zijn eigen servers op. Op deze manier hoeft Facebook niet iedere keer wanneer jij jouw URL invult de website te bezoeken. Prima oplossing en maakt het allemaal een stuk sneller. Een keer in de zoveel tijd bezoekt Facebook de bestaande URL om zijn versie van de afbeelding bij te werken.

Hierdoor kan het voorkomen dat Facebook de oude afbeelding gebruikt van zijn eigen server terwijl jij 10 minuten geleden een nieuwe hebt geüpload. De oplossing is om Facebook opdracht te geven handmatig de URL te bezoeken. Dit wordt ook wel scrapen genoemd en kan gratis met een Facebook account op onderstaande pagina.

https://developers.facebook.com/tools/debug/sharing/

Dit probleem doet zich niet voor bij pagina’s en berichten die Facebook nog niet eerder heeft bezocht (gescraped).

Oplossing getest op:
Nieuwe WordPress website met een nieuwe uitgelichte afbeelding terwijl Facebook de oude toonde.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.