Nieuwste WordPress versie meteen installeren of niet?

Nieuwste WordPress versie meteen installeren of niet.Ongeveer 24 uur geleden is WordPress 5.1 uitgekomen. Op dit moment heb ik deze versie nog steeds niet geïnstalleerd op mijn eigen website. Waarom niet? Hoe goed het ook getest is door programmeurs en testers wacht ik altijd een paar dagen. Ik lees de wijzigingen door en volg het nieuws op internet of er geen problemen zijn. Het gaat om een upgrade van 5.0 naar 5.1 die toch meerdere wijzigingen bevat.

Het is natuurlijk gemakkelijk om jouw WordPress website via de blauwe knop bij te werken, maar weet je wel zeker of alle plugins worden ondersteund? Plugin makers krijgen altijd de tijd om hun plugin te testen met de nieuwste versie, maar niet iedere programmeur heeft daar tijd voor. Hetzelfde geldt voor thema’s.

Daarom zou het jammer zijn als je jouw website kapot maakt door op de update knop te drukken en 5 minuten te wachten. Je hebt dan meestal FTP vaardigheden nodig om een back-up van bestanden terug te zetten die je vermoedelijk niet hebt gemaakt. Dit geldt natuurlijk ook voor de database. De meeste hostingbedrijven bieden back-up diensten aan, maar niet realtime.

Lokaal installeer ik de nieuwe WordPress versie wel. Ik heb altijd wel een website in ontwikkeling en kan deze meteen testen op de nieuwste WordPress versie. Uiteindelijk ga je toch naar de nieuwste versie toe. Ook een stukje nieuwsgierigheid.

Mijn advies is daarom aan websites die in een productieomgeving worden gebruikt om niet meteen de laatste versie van WordPress te installeren. Wacht een paar dagen. Het is geen beveiligingsupdate dus wachten kan geen kwaad.

Ben je het niet eens met bovenstaand verhaal? Deel je mening in een reactie onder dit blog.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.