Geen Ziggo, KPN, Telfort of XS4ALL e-mailadres gebruiken

Geen KPN e-mailadres gebruiken. Registreer een Gmail of Outlook.com adres.Mijn ouders hadden vroeger Planet Internet waardoor mijn eerste e-mailadres op @planet.nl eindigde. Op dat moment was ik nog helemaal niet bezig met de IT wereld zoals ik dat vandaag de dag doe. Ik mailde gewoon zoals iedereen dat deed. Mailtje hier en een mailtje daar. Planet Internet werd later KPN.

Na verloop van tijd kwam ik er steeds vaker achter dat overstappen naar een andere internet provider voor problemen zorgt wat betreft het e-mailadres. Als je weggaat van KPN naar Ziggo verdwijnt ook het e-mailadres dat je aan vele personen en bedrijven hebt gegeven. Doorgeven van een nieuw e-mailadres kan maar dat geeft vaak problemen.

Tijdens mijn studietijd heb ik daarom het domein Timdehoog.nl geregistreerd. Dit ben ik vanaf dat moment ook gaan gebruiken als mijn primaire e-mailadres. Mijn Planet Internet adres gebruikte ik niet meer. Inmiddels was dit adres al verspreid over het internet. Het wijzigen van dit e-mailadres heeft denk ik 1,5 tot 2 jaar geduurd. Na ruim 10 jaar zijn er nog steeds mensen die mij mailen op het oude adres.

Laat je Ziggo e-mailadres alles doorsturen naar jouw eigen e-mailadres.Inmiddels heb ik een huis gekocht en is Ziggo mijn internet provider geworden. Het is heel aardig dat Ziggo ook een e-mailadres aanbiedt, maar ik gebruik het niet. Ik heb een @timdehoog.nl e-mailadres en met een @ziggo.nl adres ben ik afhankelijk van Ziggo. Toch heb ik een e-mailadres moeten registreren omdat Ziggo facturen en mededelingen alleen naar een @ziggo.nl adres stuurt. Alle mail laat ik gewoon doorsturen naar mijn primaire e-mailadres.

Het grote voordeel? Als ik naar KPN wil kan ik binnen 24 uur overstappen zonder problemen met het e-mailadres. Als ik ga verhuizen naar bijvoorbeeld Londen zeg ik mijn Ziggo op maar mijn @timdehoog.nl e-mailadres blijft functioneren. Je eigen domein registreren puur voor e-mailen kost een paar tientjes per jaar en het geeft je veel vrijheid. Gratis alternatieven zijn Gmail of Outlook.com.

Zo af en toe komt mijn vader naar me toe met een aanbieding van een andere internet provider. Is dat iets vraagt hij? Financieel gezien wel, je bespaard per maand, maar je verliest wel je Planet e-mailadres. Dat wilt hij liever niet dus blijft hij bij KPN.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.