Thunderbird wordt vaker achter elkaar opgestart

Mozilla Thunderbird logo.Probleem:
Iedere keer dat je Thunderbird opstart wordt het e-mailprogramma meerdere keren achterelkaar geopend. Als het om twee keer gaat kan je er gemakkelijk een sluiten. Maar als het 40 keer gebeurt ben je gauw het overzicht kwijt en wordt je computer heel traag. Het tweede nadeel is dat Thunderbird 40 keer e-mails wilt binnenhalen en dat werkt niet wat zorgt voor een foutmelding.

Oplossing:
Thunderbird houd in het bestand session.json bij hoe je het e-mailprogramma gebruikt. De volgende keer dat je het e-mailprogramma opent lijkt het net of je het niet hebt afgesloten. Heel handig. Maar als Thunderbird 40 keer opgestart moet worden staat dit ook in het session.json bestand.

Oplossing 1:
Het session.json bestand verwijderen, makkelijke oplossing, nadeel je bent je instellingen hoe je Thunderbird gebruikt kwijt

Oplossing 2:
Het session.json bestand wijzigen, je verwijderd alleen de 39 keer dat Thunderbird extra wordt geopend, vereist ervaring in het bewerken van JSON bestanden

Voor het gemak toon ik hier de stappen voor oplossing 1:

  1. Sluit Thunderbird af, makkelijke manier is je computer opnieuw opstarten
  2. Ga naar deze locatie via Deze computer of Verkenner:
    c:\Users\<< gebruikersnaam >>\AppData\Roaming\Thunderbird\Profiles\
  3. Open de map die eindigt op .default, hierin zitten alle instellingen en e-mails
  4. Zoek het bestand “session.json” op en pas dit aan naar “session.json.backup”
  5. Start Thunderbird op

Wil je liever oplossing 2 gebruiken:
Dan kan je het session.json bestand het beste openen met Notepad++. In Notepad++ heb je de plugin JSTool nodig die je kan installeren via Plugins > Plugin manager > Show plugin manager. Deze plugin maakt het mogelijk om het JSON bestand gemakkelijk te lezen.

In het bestand zie je telkens een regel staan die begint met {“rev” heel veel tekst en eindigt met}. Elke regel zorgt ervoor dat het e-mailprogramma een keer opstart. Verwijder op de eerste na alle regels en sla het bestand op.

Meer blogs over Thunderbird

Oplossing getest op:
Windows 10 met Thunderbird 60

Tags: geen tags

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.