Simple Driver Updater gebruiken of drivers handmatig downloaden

Op internet kom je advertenties tegen voor programma’s om op Windows computers gemakkelijk je drivers bij te werken. Drivers worden gebruikt door software om hardware aan te sturen en zijn dus onmisbaar.

Na verloop van tijd komen er nieuwe versies uit voor verbeteringen op gebied van functionaliteit, beveiliging en/of prestaties. Het installeren van de nieuwste versie is dus belangrijk. Alleen soms komt het ook voor dat een update juist problemen veroorzaakt.

Een van die programma’s is Simple Driver Updater dat in advertenties wordt aangeboden. Het programma is gratis te downloaden en te gebruiken. Maar wil je de updates downloaden dan moet je ongeveer 40 euro per jaar betalen.

De vraag is waar dit programma de drivers vandaan haalt. Komen die van Microsoft vandaan, van de hardwareleverancier of van een andere onbekende plek. Op andere websites lees je dat het programma geen nieuwe drivers installeert. Het probeert alleen een licentie te verkopen en daarna zijn de drivers weer bijgewerkt.

Het is mogelijk om handmatig via de website van de hardwareleverancier de nieuwste drivers te downloaden. Dit kost tijd en soms heb je hiervoor wat meer computerervaring nodig. Een andere mogelijkheid is om Windows updates te installeren. Tussen de updates zitten soms ook nieuwe drivers. Nadeel is alleen dat Microsoft driver updates verspreid die door hun goedgekeurd zijn.

Aangezien het handmatig bijhouden van drivers vaak vergeten wordt spelen leveranciers van laptops hierop in. HP, Asus etc. installeren software waarmee eenvoudig driver updates geïnstalleerd kunnen worden. Dit kan je zelfs automatiseren mocht je een paar keer klikken teveel moeite vinden.

Mocht deze software niet aanwezig zijn en vind je het handmatig downloaden van drivers te moeilijk of tijdrovend? Dan is driver update software zoals Simple Driver Updater een goed alternatief tegen een jaarlijkse betaling.

Maak jij gebruik van Simple Driver Update of een ander programma. Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen. Deel die daarom in een reactie onder het blog.

Screenshot van Simple Driver Updates.

Een reactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.