Excuses voor het niet ontvangen van mijn nieuwsbrief

Probleem:
Sinds een aantal weken lukte het niet meer om de Timdehoog.nl nieuwsbrief te versturen naar hotmail.com en outlook.com e-mailadressen. Mijn excuses hiervoor.

De mailserver van Antagonist die de nieuwsbrieven verstuurd vond dat de inhoud teveel op spam leek. Vreemd genoeg werden andere domeinen niet geblokkeerd.

In eerste instantie dacht ik dat het een eenmalige fout was dus had ik deze even genegeerd. Maar de tweede en derde keer deed het probleem zich weer voor en ben ik op onderzoek uitgegaan.

Onderzoek:
Op basis van mijn onderzoek bleek dat het inladen van mijn logo uit de wp-content map als verdacht wordt gezien. Ik verstuur mijn nieuwsbrieven met de Mailpoet plugin dus heb geen andere keus dan vanuit de wp-content/uploads map afbeeldingen toe te voegen.

Sommige blogs die ik schrijf bevatten soms inhoud die door de spamfilter als ongewenst worden gezien. Hierdoor stijgt de spamscore voor mijn nieuwsbrief. Ook bleek het ontbreken van een persoonlijke aanhef ervoor te zorgen dat mijn nieuwsbrief eerder als spam wordt geclassificeerd.

Natuurlijk is het versturen van nieuwsbrieven via een webserver ook niet de beste oplossing. Als het om 20 nieuwsbrieven gaat is dat geen probleem. Maar inmiddels wordt mijn lijst met e-mailadressen steeds groter en verstuur ik steeds vaker nieuwsbrieven.

Oplossing:
Aangezien ik niet mijn nieuwsbrief aan de spamfilter aan wil passen, ben ik overgestapt op de e-mail verzenddienst van Mailpoet. Dit is gratis tot 2000 abonnees. Mijn nieuwsbrieven worden voortaan door de servers van Mailpoet verzonden.

Mocht jij wel abonnee zijn, maar de nieuwsbrief niet ontvangen? Laat dit dan even weten via het contactformulier.

Ook interessant:
In dit blog lees je hoe je kan testen of jouw nieuwsbrief als spam wordt gezien.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.