Ondersteuning Windows 7 wordt beëindigd in januari 2020

Windows 7 logo.Nog iets meer dan 8 maanden en dan wordt het populaire besturingssysteem Windows 7 niet meer ondersteund. Vanaf 14 januari 2020 worden er geen beveiligingsupdates meer uitgebracht.

In januari 2017 is Microsoft al gestopt met het uitbrengen van nieuwe functionaliteiten omdat hierna Windows 8, Windows 8.1 en Windows 10 zijn uitgebracht. De wens van Microsoft is om iedereen over te zetten naar het laatste besturingssysteem Windows 10.

Maar wat doe je met je laptop waar Windows 7 opstaat? Er zijn een paar oplossingen en het is belangrijk dat je actie onderneemt. Er is nog steeds een kans dat het besturingssysteem uit 2009 beveiligingslekken bevat. Deze beveiligingslekken worden zeker misbruikt als die na januari 2020 gevonden worden.

Oplossing 1 – Windows 7 bijwerken naar Windows 10
Een tijd lang kon je dit gratis doen, maar helaas is dat nu niet meer mogelijk. Via internet kan je heel goedkoop aan licenties komen. Soms al voor een paar tientjes.

Voordat je dit doet moet je wel controleren of de fabrikant van de hardware drivers aanbiedt voor Windows 10. Niet alle hardware voor Windows 7 werkt met Windows 10 zoals ik ervaren heb met mijn eigen laptop.

Oplossing 2 – Koop een nieuwe computer of laptop
Als je nog Windows 7 gebruikt dan zal jouw laptop ook al aardig wat jaren oud zijn. Al heb ik twee jaar geleden nog een nieuwe computer gekocht met Windows 7. Dan kan het interessanter zijn om een nieuwe te kopen. Er is een kans aanwezig dat de laptop binnenkort kapot gaat.

Microsoft adviseert zelf om een nieuwe laptop of computer aan te schaffen. Dan ontvang je de beste drivers van de fabrikanten en werkt Windows 10 het beste.

Oplossing 3 – Gebruik de laptop niet meer maar een tablet of smartphone
Je kan jezelf ook afvragen, heb ik nog wel een nieuwe laptop of computer nodig. Tegenwoordig kan je vrijwel alles met je smartphone of tablet. E-mailen, internetten, film kijken zelfs belastingaangifte doen kan met deze apparaten.

Vergeet niet de harde schijf uit jouw oude computer of laptop te vernietigen als je deze wegdoet.

2 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.