Beveiligingscertificaat ABN AMRO internetbankieren is verlopen

Logo van ABN AMRO.Probleem:
Je probeert in te loggen op de internetbankieren omgeving van ABN AMRO maar je krijgt van de browser de melding dat het certificaat verlopen is. Het gaat in dit geval om het certificaat dat er voor zorgt dat de verbinding via https:// wordt versleuteld. Op deze manier worden jouw gegevens veilig verstuurd over het internet. Al je klikt op “Certificaat weergeven” zie je dat deze op 19 april 2019 verlopen is.

De volledige foutmelding is:
“De identiteit van deze website of de integriteit van deze verbinding kan niet worden gecontroleerd.”

Je hebt de optie om op “Ja” te klikken en de foutmelding te negeren, maar het is beter om het probleem op te lossen.

Oplossing:
Heb je het website adres van ABN AMRO internetbankieren in het verleden toegevoegd als favoriet aan de browser of aan het bureaublad? Dan kan het zo zijn dat je gebruik maakt van een oud adres.

ABN AMRO heeft in april 2019 zijn internetbankieren omgeving vernieuwd. Het beveiligingscertificaat voor de het oude adres, ook wel URL genoemd, was niet meer nodig en is daarom niet meer verlengd.

De oplossing is daarom om naar de website van ABN AMRO te gaan en rechts bovenin te klikken op “Inloggen”. Voeg vervolgens deze URL opnieuw toe als favoriet of bureaublad snelkoppeling. De oude favoriet en snelkoppeling kunnen verwijderd worden.

Het beveiligingscertificaat van de nieuwe internetbankieren omgeving is nog geldig tot september 2020. ABN AMRO zal dit certificaat op tijd verlengen zodat jij niets hoeft te doen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.