Domein in WordPress website vervangen met Elementor

Als er begonnen wordt met het ontwikkelen van een WordPress website gebeurt dit meestal op een testomgeving. Deze omgeving bevat een tijdelijke domeinnaam die aan de opdrachtgever wordt gegeven voor het verzamelen van feedback. Wanneer de website gereed is wordt deze verhuist naar de definitieve locatie. Dit noemen we ook wel de productieomgeving.

Vervolgens moet ook de domeinnaam aangepast worden in alle URL’s. Dit was www.domein.nl/testomgeving/projectnaam en wordt nu www.projectnaam.nl. WordPress werkt met absolute URL’s die in de database opgeslagen worden. Deze worden niet automatisch aangepast.

Maak je gebruik van de Elementor plugin dan heeft die een optie om alle absolute URL’s aan te passen via de wp-admin omgeving. Klik hiervoor in de linker zwarte balk op “Elementor” en dan op “Extra”. Klik in het scherm dat verschijnt bovenin op het tabje “URL vervangen”. Je krijgt onderstaand scherm te zien dat zichzelf uitlegt.

Natuurlijk is het nooit verkeerd om van te voren een back-up te maken van de MySQL database. Dit kan je doen via DirectAdmin, phpMyAdmin of de terminal.

Maak je geen gebruik van Elementor en wil je toch gemakkelijk absolute URL’s aanpassen? Lees dan dit blog over de plugin Go Live Update URLS. Je kan Elementor ook in combinatie met Go Live Update URLs gebruiken.

URL vervangen met Elementor.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.