Google Analytics wordt geblokkeerd in Firefox privé venster

Google Analytics wordt geblokkeerd in Firefox privé vensterAls je websites ontwikkeld, met bijvoorbeeld WordPress, dan maak je vast wel eens gebruik van Firefox privé venster (private browsing) of Chrome Incognitomodus.

Het is een handige functionaliteit om er zeker van te zijn dat je geen bestanden uit het lokale cache geheugen haalt. Ander voordeel is dat je ook niet uit WordPress hoeft uit te loggen om te zien hoe een normale bezoeker de website ziet.

Wil je Google Analytics testen dan moet je dit niet doen in Firefox privé venster. Google Analytics zal jouw dan niet als bezoeker registreren omdat Firefox het laden van het externe ga.js bestand blokkeert. In de web developer toolbar krijg je de volgende foutmelding te zien: “The resource at “https://www.google-analytics.com/analytics.js” was blocked because content blocking is enabled.”.

Firefox activeert tracking protection wanneer je gebruik maakt van deze functionaliteit. Hiermee worden alle externe domeinen die bezoekers volgen geblokkeerd. Gezien de naam ook wel logisch. Als je deze website bezoekt in Firefox privé venster dan zal je ook geen advertenties zien.

Google Chrome laad wel Google Analytics en Google Ads in als je gebruik maakt van Incognitomodus.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.