Verschil tussen Adresboek en Verzamelde adressen in Thunderbird

Thunderbird verschil tussen Adresboek en Verzamelde adressen.Vraag:
Hoe komt het dat Mozilla Thunderbird e-mailadressen toont tijdens het opstellen van een e-mail terwijl die niet in mijn adresboek staan?

Antwoord:
Mozilla Thunderbird heeft net als Outlook een adresboek waarin contactpersonen worden opgeslagen. Standaard maakt het e-mailprogramma een onderscheid tussen:

  • Persoonlijk adresboek
  • Verzamelde adressen

Het persoonlijk adresboek bevat alle e-mailadressen die jij handmatig hebt toegevoegd. Het adresboek Verzamelde adressen bevat alle e-mailadressen die door Thunderbird automatisch zijn toegevoegd. Dit zijn in de meeste gevallen e-mailadressen waar je regelmatig berichten van krijgt of naar toe stuurt. Het is dus niet zo dat ieder e-mailadres na een e-mail automatisch in deze lijst komt.

Ik gebruik zelf ook Mozilla Thunderbird en bij mij staan er bijna 2 keer zoveel e-mailadressen in de lijst met Verzamelde adressen dan in de lijst van het Persoonlijk adresboek. Het kan daarom handig zijn om af en toe de lijst met Verzamelde adressen op te schonen om het overzichtelijk te houden.

Auto aanvullen in Outlook:
In Outlook heet deze functionaliteit Auto aanvullen. Standaard kan je deze niet zien in Outlook omdat de adressen in een apart NK2 bestand opgeslagen worden. In onderstaand blog lees je meer over deze functionaliteit en waar je dit bestand kan vinden.

Outlook auto aanvullijst exporteren naar nieuwe computer

 

5 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.