Handige UTP kabelstripper voor nog geen 1 euro

Een paar weken geleden vroeg een kennis aan mij of ik langs wilde komen om een UTP kabel te knippen in zijn meterkast. Een UTP kabel knippen kan ik wel. Ben er niet heel snel in mede omdat ik dit ook maar een paar keer per jaar doe.

Paar dagen later ben ik naar die kennis gegaan. Dit is het gedeelte waar ik heel slecht in ben. Netjes de buitenmantel eraf halen zonder de draden aan de binnenkant te beschadigen. De eerste keer snijd ik de mantel niet diep genoeg en de tweede keer snijd ik meteen een paar draden aan de binnenkant door. Het zal niet liggen aan de UTP RJ45 krimptang die ik in mijn handen heb.

Handige UTP kabelstripper voor nog geen 1 euro

Mijn kennis kijkt toe en zegt “ik heb wel iets voor je” en loopt weg. Een paar minuten later komt hij terug met een het gele stukje plastic zoals afgebeeld op de foto. Hij neemt de kabel over en plaatst de kabel in het tweede gootje. Draait een paar rondjes met het ding en trekt de buitenmantel eraf zonder de draden te beschadigen.

Dit is een ideale kabelstripper. Super snel en nauwkeurig. Besteld via AliExpress vertelt de kennis voor nog geen euro.

Aangezien hij hem niet echt gebruikt geeft hij hem aan mij. Hij maakt nu deel uit van mijn gereedschapsset om kabels te knippen:

 

Tags: geen tags

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.