PDF facturen maken en versturen met WooCommerce

PDF facturen maken en versturen met WooCommerceMet WordPress en de WooCommerce plugin kan je in zeer korte tijd een volwaardige webshop ontwikkelen. Deze kan je vervolgens helemaal naar wens maken wat visuele presentatie en functionaliteiten betreft.

Helaas zit er standaard geen functionaliteit in om facturen te genereren. Natuurlijk kan je zelf facturen maken en die verzenden, digitaal of met de bestelling wanneer je fysieke producten aanbiedt. In sommige gevallen hoeven je klanten nog niet eens een factuur. Zakelijke klanten willen juist wel een factuur voor hun administratie.

Het zou heel handig zijn om dit te automatiseren in WooCommerce. Wanneer jij aangeeft dat een bestelling verstuurd wordt kan er meteen een digitale factuur verstuurd worden. Daarvoor kan je gebruik maken van een van de onderstaande plugins.

Beiden plugins zijn in de basis gratis en versturen de factuur als PDF bij een e-mail. Jij kan zelf bepalen bij welke status van de bestelling de factuur verstuurd moet worden. Vanuit het scherm met de details van de bestelling kan je op ieder moment de factuur nogmaals versturen.

Deze plugins bieden ook de mogelijkheid aan de opmaak van de factuur aan te passen. Maar als je meer functionaliteiten en opmaak mogelijkheden wilt zal je betaalde versie moeten aanschaffen. De prijzen liggen tussen de 50-60 euro per jaar.

Allebei de gratis plugins heb ik naar eigen tevredenheid en die van de opdrachtgevers gebruikt voor 2 verschillende webshops.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.