Tickets verkopen met WordPress en WooCommerce

Tickets verkopen met WooCommerce en Event Tickets Plus.Onlangs werd mij gevraagd of het mogelijk was om met WooCommerce tickets te verkopen voor een evenement. WooCommerce is een plugin waarmee je een webshop kan inrichten die fysieke of virtuele producten aan kan bieden. Maar biedt standaard niet de optie aan om tickets te verkopen zoals vergelijkbaar met een dienst als Eventbrite.

Natuurlijk kan je een het als een product toevoegen aan WooCommerce. Klanten hebben dan niet de echte ticketervaring. Door gebruik te maken van de betaalde plugin Event Tickets Plus kan je klanten wel die ervaring geven. Met deze plugin kan je een of meerdere tickets als producten toevoegen aan jouw website of webwinkel.

Per ticket geef je de prijs en optioneel de voorraad op. Het is niet mogelijk om stoelen te kiezen zoals je dat doet voor een concert of in de bioscoop.

Tijdens het bestelproces kan je tickets ook op naam zetten om het nog meer op een ticket te laten lijken. Betaling wordt afgehandeld door WooCommerce. Iedere ticket wordt voorzien van een unieke QR code die je aan de deur van het evenement kan scannen. De huisstijl kan beperkt aangepast worden, maar doen niet onder voor die van o.a. TicketMaster.

Een klein nadeel is dat WooCommerce bestellingen standaard niet op gereed zet. Logisch want meestal worden er producten gekocht die ingepakt moeten worden of de bestelling moet handmatig gecontroleerd worden. Het proces voor tickets kan natuurlijk helemaal geautomatiseerd worden van begin tot eind. Dit is ook iets wat een klant verwacht. Installeer daarom de plugin Autocomplete WooCommerce orders om automatisch bestellingen op gereed te zetten. Hierdoor worden tickets binnen 5 minuten als PDF bijlage naar de klant gestuurd.

Welke plugins heb je nodig:

Je hebt Event Tickets en Event Tickets plus beiden nodig. De plus versie breidt de basis versie uit met functionaliteiten.

Belangrijke tip voor het toevoegen van tickets:
Voeg tickets toe aan een pagina of bericht en niet via het WooCommerce producten scherm. Als je het doet via een pagina zal de plugin het automatisch als product toevoegen aan WooCommerce. Doe je het andersom dan zal je het product nergens terugvinden in de website. Hierna kan je het wel beheren via het WooCommerce producten scherm.

2 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.