Voorkom dat Elementor shortcode uitvoert tijdens het wijzigen

Elementor voert shortcode ook uit tijdens het wijzigen.Probleem:
Voor een WordPress website, opgemaakt met Elementor, heb ik een simpele PHP functie met shortcode ondersteuning toegevoegd om weergaven te tellen en te tonen.

De opdrachtgever wilde graag weten hoe vaak een blog bekeken werd. In eerste instantie een aantal plugins bekeken maar die voldeden niet aan de eisen en dit zorgt tevens voor vertraging en onderhoud.

De PHP functie zorgt ervoor dat elke keer als het blog bekeken wordt het totaal aantal weergaven met 1 omhoog gaat. Ik maak gebruik van de Elementor shortcode widget om mijn PHP functie aan een blog toe te voegen.

Alleen wordt de shortcode direct door Elementor uitgevoerd wat resulteert in een weergave. Ook wanneer ik de preview optie gebruik zorgt dit voor een weergave. Voordat het blog bericht gepubliceerd staat de teller al op 2 weergaven.

Oplossing:
Om te voorkomen dat tijdens het ontwerpen of previewen van de pagina de weergaven worden geregistreerd maak ik gebruik van de onderstaande WordPress functie:

!is_user_logged_in()

Deze functie controleert of er een gebruiker is ingelogd. Zo ja dan worden de weergaven wel getoond maar niet opgehoogd.

Bij nader inzien is het ook wel eerlijk om WordPress gebruikers te negeren. Schrijf je een blog dan zou je zelf de weergaven kunnen verhogen door je eigen blog regelmatig te bezoeken.

Lees ook mijn blog over hoe je de standaard Elementor templates kan verbergen.

Oplossing getest in:
WordPress 5.2.1 en Elementor 2.5.15

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.