Computer loopt vast op Medion logo tijdens opstarten

Probleem:
Je start je Medion computer op en die loopt meteen vast tijdens het tonen van het Medion logo. Het toetsenbord is ook vastgelopen want drukken op Num Lock of Caps Lock verandert niets aan de lampjes op het toetsenbord. Als je een  DVD erin stopt dan wordt deze wel op gestart maar je ziet nog steeds alleen het logo.

Scroll naar onderen voor de bizarre oplossing die ik nodig had om dit op te lossen.

Lees ook “Computer loopt vast na het BOOT scherm“.

Oplossing:
Haal eerst alle kabels los behalve die van de voeding en beeldscherm. Start de computer weer op. Wordt Windows opgestart? Dan vormt een van de aangesloten apparaten een conflict. Sluit nu telkens een apparaat aan en kijk of het probleem terugkomt.

Blijft het probleem zich nog steeds voordoen als alleen het beeldscherm en de voeding aangesloten zijn? Dan zal het probleem aan de hardware liggen. Haal de stroomkabel uit de computer en maak hem open.

Haal nu alle SATA- of IDE kabels los. Plaats de stroomkabel terug en start de computer op. Is het probleem verdwenen? Dan vormt de hardware waarvan je de kabels hebt verwijderd het probleem. Plaats nu een voor een de kabels terug en start telkens de computer op.

Loopt de computer nog steeds vast wanneer je alle SATA- en IDE kabels hebt losgemaakt? Controleer dan het geheugen op fouten met Memtest86+. Heb je meerdere geheugenstrips? Dan kan je deze ook testen door er telkens eentje te verwijderen.

Bizarre oplossing:
Ik heb dit probleem meegemaakt dat de SSD schijf een conflict veroorzaakte. Sloot ik deze aan dan liep de computer vast. Haalde ik de SATA kabel los dan startte de computer normaal op.

In de computer zat ook nog een harde schijf. Als ik de SATA kabels omwisselde startte de computer wel op. Toen ik ze daarna weer omwisselde zoals ze origineel zaten was het probleem opeens verdwenen.

Soms loont het om de kabels van de apparaten die aangesloten zitten op het moederbord te verwisselen. Ze worden dan opnieuw door het moederbord geregistreerd. Dit was ook de oplossing voor dit probleem.

Oplossing getest op:
Medion PC met SSD en harde schijf, Windows 10

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.