HP logo wordt getoond en daarna meteen een zwart scherm

Computer toont HP logo en daarna alleen een zwart scherm.Probleem:
Je start de computer op en je ziet het HP logo op het beeldscherm. Binnen een paar seconden verdwijnt dit beeld en blijft het scherm zwart. Normaal zou je het Windows 10 logo zien. Als je naar de computer kijkt zie je de lampjes knipperen om aan te geven dat de computer bezig is.

Oplossing:
Controleer eerst of de kabel tussen de computer en het beeldscherm juist is aangesloten. Misschien maakt de aansluiting niet voldoende contact. Verwissel hierna de kabels eens om kabelbreuk uit te sluiten.

Sluit het beeldscherm aan op een andere computer op laptop. Zie je geen zwart scherm meer? Dan is het beeldscherm niet kapot en ligt het aan de computer.

Heeft de computer een VGA en DVI aansluiting? Probeer dan eens de andere uitgang. Je hebt hiervoor wel een andere kabel nodig.

Lost dit het niet op dan zal de grafische kaart defect zijn. Is het een losse grafische kaart, controleer dan of het moederbord een ingebouwde grafische kaart heeft. Deze is meestal verborgen onder een zwart dopje. Verwijder de losse grafische kaart en sluit het beeldscherm op de ingebouwde grafische kaart aan.

Werkt het beeldscherm nu weer wel. Dan is de grafische kaart kapot en moet deze vervangen worden. Mogelijk helpt het nog om de grafische kaart te ontdoen van opgehoopt stof in bijvoorbeeld de ventilator.

Als een grafische kaart of processor niet voldoende gekoeld kan worden gaat hij zich vreemd gedragen of werkt hij helemaal niet meer.

Heb je niet al te hoge eisen dan is de grafische kaart op het moederbord voldoende.

Oplossing getest op:
Windows 10, HP computer met HP beeldscherm dat na 10 jaar kapot ging

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.