Youtube heeft teveel marge in Gutenberg door WP Rocket

Youtube video heeft teveel marge door WP Rocket LazyLoad.Probleem:
Je hebt een WordPress website die gebruik maakt van de Gutenberg editor en de cache plugin WP Rocket. Wanneer je een Youtube video toevoegt wordt er teveel marge toegevoegd aan bijvoorbeeld de bovenkant.

Oplossing:
Dit probleem wordt veroorzaakt door de LazyLoad functionaliteit van WP Rocket. Dit is een functionaliteit die ervoor zorgt dat bepaalde content pas ingeladen wordt als het op het scherm van de bezoeker wordt getoond. Handig als je afbeeldingen of Youtube films helemaal onderaan een pagina hebt staan terwijl niet alle bezoekers zover scrollen.

In WP Rocket kan je dit uitzetten voor alle pagina’s via WP Rocket > Media en dan het vinkje weghalen bij de optie “Voor iframes en video’s inschakelen”. Vergeet niet op opslaan te klikken. Voor het beste resultaat moet je de cache wissen.

Echter is bovenstaande oplossing nogal aggresief en wordt jouw website er trager door. Je kan LazyLoad ook per pagina of bericht aan of uit zetten. Zoek hiervoor het bericht met de Youtube video op en scroll in de rechter sidebar naar “WP Rocket options”. Haal hier het vinkje weg voor “LazyLoad voor iframes/video’s” en klik op “Bijwerken”. Zie je “WP Rocket options” niet? Klik dan rechts bovenin op “Scherminstellingen”.

Oplossing getest op:
WordPress met Gutenberg en WP Rocket 3.3.3.1

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.