Mijn eerste tablet was een Archos 101 Internet Tablet

Doos van Archos 101 Internet Tablet. Zo af en toe ruim je wel eens wat op in huis en kom je bijvoorbeeld oude facturen tegen. Inmiddels heb ik vele papieren facturen verwijderd omdat de garantie verlopen was. De factuur van 4Launch trok mijn aandacht. Dit was namelijk het aankoopbewijs van mijn eerste tablet.

De datum op de factuur was 12-02-2011, 8 jaar geleden. Ik heb toen 349 euro betaald voor de Archos 101 Internet Tablet 16GB met Android. Wat was ik blij met mijn aankoop. Ik had een tablet gekocht. Het was de eerste generatie tablet van Archos. Die tablet was toen duurder dan een Apple iPad 2018 32GB die nu 333 euro kost.

Heel toevallig heb ik de tablet nog in de doos in mijn kast liggen. Op de zijkant staat “Connected Android Internet Tablet” en op een andere kant “Archos Entertainment your way”. HD, webcam, Micro SDHC ondersteuning het zat er allemaal in. Wat dacht je van het 10.1 inch multi touch screen?

De tablet had een geïntegreerde standaard wat heel handig was. Ook werd er een bijpassend zwart hoesje bijgeleverd. Het hoesje gaf een luxere uitstraling dan de plastic uitstraling van de tablet.

In augustus 2018 is Android 9 Pie uitgebracht. Op mijn eerste tablet zat Android 2.2 Froyo. Deze heeft daarna nooit meer een upgrade gehad. Archos bracht later een opvolger uit van deze tablet met nieuwe hardware en Android.

Was het een goede tablet? Nou niet echt. Hij liep redelijk vaak vast en het touchscreen was nou ook niet super vloeiend. Misschien had ik in 2011 te hoge eisen en was de techniek nog niet zo ver als vandaag. Maar voor 349 euro mag je ook wel wat verwachten toch? Het is geen 60 euro kostende Kruidvat tablet. Die moet je al helemaal niet kopen.

Er stond een auto racespel op, dat was wel leuk. De auto kon je besturen door je tablet naar links of rechts te draaien. Voor de rest had ik een paar apps geïnstalleerd, weet niet meer welke. Met de browser heb ik een aantal websites bezocht, maar deze waren nog niet allemaal geschikt voor dit schermformaat. Tablets waren nog vrij nieuw. De eerste Apple iPad was begin 2010 uitgebracht.

Uiteindelijk heb ik niet veel met de tablet gedaan en deze is weer in zijn doos in de kast beland. Wel heb ik ervaring opgedaan met tablets. Mijn dank daarvoor gaat uit naar Archos.

Aangezien de Archos 101 Internet Tablet een van de eerste tablets was geef ik hem toch een 7-7,5.

Ik heb de tablet niet meer opgestart. Weet ook niet zeker of hij het nog wel doet. Maar al zou hij het wel doen dan zal deze niet veilig te gebruiken zijn. Laat staan dat er nog ondersteuning voor is.

Doos en inhoud van Archos 101 Internet Tablet.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.