Optimalisatie Kaaienloop.nl door plugins te vervangen

Kaaienloop.nl optimaliseren door plugins kritisch te bekijken.In 2017 heb ik de website www.kaaienloop.nl omgebouwd naar een WordPress website. Maar dat betekent niet dat er na livegang niets meer verbeterd kan worden.

Vooral bij WordPress websites is het belangrijk om een keer per jaar kritisch te kijken naar de website. Maakt de website gebruik van plugins die niet meer onderhouden worden? Misschien doen 2 plugins wel hetzelfde? Voldoet hij nog aan de AVG?

Dit betekent niet dat je ieder jaar een nieuw thema moet gebruiken want dit kan verwarrend werken voor je bezoekers. Maar maak je gebruik van een gratis thema dat niet meer wordt onderhouden? Dan kan het interessant zijn om over te stappen naar een ander voor de veiligheid en beste ondersteuning.

Eind mei heb ik daarom een optimalisatie voor www.kaaienloop.nl uitgevoerd.

Dubbele cookiemelding plugin
De eerste wijziging die ik doorgevoerd heb is het verwijderen van de plugin Cookie Notice for GDPR. Een prima plugin die 5 maanden geleden nog een nieuwe versie gekregen heeft. Ik heb de plugin verwijderd omdat de Jetpack plugin ook een cookiemelding aanbiedt. Jetpack word gebruikt om statistieken te verzamelen maar nu ook om de cookiemelding te tonen. Dit scheelt weer in snelheid en onderhoud.

Aftelklok plugin al 2 jaar niet meer onderhouden
De website maakte gebruik van de Uji Countdown plugin om een aftelklok te tonen die aftelt naar de dag waarop de hardloopwedstrijd wordt georganiseerd. Deze plugin wordt al 2 jaar niet meer onderhouden. Dat betekent niet meteen dat hij onveilig is, maar ook niet dat hij veilig is. WordPress en andere plugins gaan wel met de tijd mee. Uji Countdown heb ik daarom vervangen met WordPress Countdown Widget.

Mailchimp plugin vervangen door Mailchimp for WordPress plugin
De website maakt gebruik van Mailchimp om nieuwsbrieven te versturen. Mailchimp zelf heeft een plugin uitgebracht zodat je een aanmeldformulier aan de website toe kan voegen. Volgens WordPress.org is het al meer dan 1 jaar geleden dat er een nieuwe versie is uitgebracht. Deze heb ik daarom vervangen met de plugin Mailchimp for WordPress die dezelfde functionaliteit aanbiedt.

Was dit blog over optimalisatie interessant?
Lees dan ook mijn blog hoe je zoveel mogelijk kan automatiseren in WordPress.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.