Siemens HF83966NL lampje van oven vervangen

Siemens HF83966NL oven.Ik heb in mijn keuken een HF83966NL oven/magnetron combinatie zitten. Deze keuken zat er al in voordat ik het huis kocht en ik schat dat deze minimaal 10 jaar oud is.

Sinds een paar weken is het lampje kapot gegaan en heb ik een nieuw lampje gekocht voor 3,50 euro bij een lokale elektronicazaak.

Aan de binnenkant zag ik het glas zitten en met wat gepriegel tussen de grill door heb ik de 4 schroefjes losgekregen. Maar achter het glas en  voor het lampje zat nog een metalen plaat met gaatjes. Van binnenuit het lampje vervangen was dus geen optie.

De enige manier om het lampje te vervangen was om de HF83966NL oven eruit te halen. Hoe ik dat kon doen vond ik niet terug in de handleiding dus heb ik zelf onderstaand stappenplan geschreven.

Je hebt een kruiskop en een Torx schroevendraaier nodig.

Stap 1:
Zet de stroom uit van de oven door de stekker eruit te halen of via de schakelaar in de meterkast. Controleer ook daarna of de stroom echt eraf is.

Stap 2:
Verwijder de zwarte afdekplaten aan de boven- en onderkant van de oven. Schroef de 2 schroeven onderaan de oven los en verwijder de 2 onderdelen die loskomen. Deze blokkeren het eruit halen van de oven.

Siemens HF83966NL oven zonder afdekplaten.

 

Stap 3:
Doe de oven open en verwijder de twee schroeven aan de linkerkant. Een bovenin en een onderin. Hiermee zit de oven vastgeschroefd aan het keukenkastje.

Stap 4:
Trek de oven nu zo’n 10-15 centimeter uit het kastje zodat je het afdekplaatje aan de bovenkant kan zien. Heel soepel gaat het niet. Kost het teveel kracht controleer dan of de over niet met nog meer schroeven vastgezet is.

Stap 5:
Verwijder de 4 schroeven van het afdekplaatje en verwijder het afdekplaatje.

Stap 6:
Vervang het lampje met het nieuwe lampje en test of deze werkt.

Stap 7:
Maak meteen de onderkant en bovenkant van de oven schoon. Door de jaren heen kan er veel stof opgehoopt zitten.

Stap 8:
Schuif de oven weer terug, schroef alles weer vast en plaats de afdekplaten terug.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.