Nieuwsbrief e-mailadressenlijst opschonen via DataValidation.com

Schoon je e-mailadressenlijst op met DataValidation.com.Verstuur je nieuwsbrieven? Dan zal jouw e-mailadressenlijst door de jaren heen groeien. Organiseer je bijvoorbeeld een hardloopwedstrijd dan voeg je de deelnemers van ieder jaar toe. Zo kan je ze in de toekomt een nieuwsbrief sturen wanneer ze zich weer in kunnen schrijven.

Na verloop van tijd zal je e-mailadressenlijst vervuild raken met e-mailadressen die niet meer bestaan. Dit kan komen omdat de e-mailadressen opgezegd zijn. Of in het geval van de hardloopwedstrijd , slordig op het inschrijfformulier zijn geschreven.

Het resultaat hiervan is dat je bounces krijgt. Dit zijn e-mails die je terugkrijgt omdat ze niet afgeleverd kunnen worden. Als het er maar een paar per keer zijn dan is het niet zo erg. Dit is eigenlijk normaal gedrag.

Als het er telkens een stuk of 200 zijn dan lijkt het net of je willekeurige e-mailadressen gebruikt. Mailservers associëren dit met het versturen van SPAM. Doe je dit te vaak dan kan je op een zwarte lijst komen te staan waardoor je helemaal geen nieuwsbrief meer kan versturen.

Daarnaast is het voor de statistieken ook leuker dat wanneer je 1000 nieuwsbrieven verstuurd deze naar 980 geldige e-mailadressen gaan en niet 500 geldige e-mailadressen. In het laatste geval betekent dit dat maar 50% de nieuwsbrief ‘kan’ openen. Dit percentage ligt nog een stuk lager in werkelijkheid omdat niet iedereen iedere nieuwsbrief opent.

Het kan daarom interessant zijn om je e-mailadressenlijst op te schonen. Dit kan je handmatig doen maar je kan hier ook een externe partij voor gebruiken.

Voor een opdrachtgever heb ik onlangs hun e-mailadressenlijst opgeschoond. Die bestond uit meer dan 1000 e-mailadressen waarvan er ongeveer 400 ongeldig waren. Dit leverde dus veel bounces op en een blokkade bij de externe verzendservice die werd gebruikt. Er konden geen nieuwsbrieven meer worden verstuurd en de externe verzendservice eiste dat de e-mailadressenlijst werd opgeschoond.

Ik heb gebruik gemaakt van het Amerikaanse bedrijf DataValidation.com. Deze website kan e-mailadressen beoordelen of ze echt en betrouwbaar zijn. Elk e-mailadres krijgt een een letter als score. Dit kan zijn A+, A, B, D, F. De letters D en F betekenen dat het e-mailadres beter verwijderd kan worden uit de adressenlijst. Binnen 30 minuten was de lijst opgeschoond.

Gratis is het niet, je betaald ongeveer 0.007 cent per e-mailadres. Hoe meer e-mailadressen hoe goedkoper de prijs per e-mailadres. Ze bieden ook pakketten aan of abonnementen. Betaling verloopt via creditcard.

Het resultaat voor de opdrachtgever was dat een hoger percentage voor het openen van de nieuwsbrief werd gehaald. Daarnaast was de blokkade ook verwijderd omdat het niet meer leek of er SPAM werd verstuurd.

Benieuwd of jouw nieuwsbrief als SPAM wordt gezien? Lees dan dit blog om dit te testen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.