Welke diensten heeft Google gestopt?

Logo van Google.Iedereen kent Google vooral als wereldbekende zoekmachine. Maar daarnaast hebben ze o.a. ook Youtube voor video’s, Gmail voor e-mail, Maps voor navigatie.

Naast de vele diensten en producten die nu worden aangeboden zijn er in de afgelopen jaren ook vele diensten of producten gestopt. Een goed voorbeeld hiervan is Google+ dat na 9 jaar werd gestopt. Het zou de concurrent van Facebook moeten worden.

Van de week kwam ik de website Killedbygoogle.com tegen. Op deze website worden alle diensten en producten getoond die Google gekilled heeft. Een mooiere beschrijving zou zijn: die Google begraven heeft.

Op de website zie je naast reeds overleden diensten ook diensten die in de toekomst verdwijnen. Deze datums zijn nog onder voorbehoud. Voorbeelden hiervan zijn Fabric, om gemakkelijker mobiele apps te maken en het online communicatieplatform Google Hangouts.

Deze open source website wordt niet onderhouden door Google maar door Cody Ogden. Hij wordt ondersteund door vele vrijwilligers die aangeven welke diensten of producten gestopt zijn.

Het is zeker de moeite waard de website eens te bezoeken omdat je ook diensten tegenkomt waar je nog nooit van gehoord hebt. Een voorbeeld hiervan is Writely, een webbased tekst verwerker die maar 1 jaar bestaan heeft. Een ander voorbeeld is de virtuele omgeving Lively om informatie op een andere manier te benaderen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.