Logitech K380 TV toetsenbord werkt niet op Philips 55pus7181

Logitech K380 TV toetsenbord aansluiten op Philips 55pus7181 lukt niet.Probleem:
Je bent in het bezig van een Philips 55pus7181 smart TV. Maar typen met het toetsenbord op de achterkant van de afstandbediening gaat niet zo soepel. Daarom heb je het Logitech K380 TV toetsenbord aangeschaft.

Aansluiten via de USB kabel of draadloze aansluiting is zo gedaan. Alleen reageert de TV niet op de toetsaanslagen. Vreemd, want de TV heeft aangegeven dat hij het apparaat herkend heeft. Het lampje rechts bovenin brand ook dus er is verbinding.

Oplossing:
Na onderzoek via de website van Philips blijkt dat niet alle toetsenborden door Philips smart tv’s worden ondersteund. Vooral toetsenborden met extra functietoetsen en geïntegreerd touchpad werken bijvoorbeeld niet op de Philips 55pus7181.

Dit heb ik getest door een ouderwets toetsenbord met USB aansluiting aan te sluiten op de smart TV. Toetsaanslagen werden nu wel meteen herkend.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.