WordPress plugin boilerplate gebruiken voor jouw plugin

WordPress plugin boilerplate gebruiken.De WordPress plugin directory bevat bijna 55.000 plugins. Maar soms komt het voor dat een bestaande plugin niet aan de eisen voldoet. Een andere reden kan zijn dat je maatwerk functionaliteit nodig hebt voor jouw huidige opdrachtgever.

Je hebt dan de mogelijkheid om deze maatwerk functionaliteit aan jouw thema of child thema toe te voegen.

Echter is een plugin in de meeste gevallen mooier. Deze kan je ook in of uitschakelen wanneer nodig en gemakkelijk hergebruiken voor andere websites.

Voor plugins heb je 2 mogelijkheden:

  • Plugin
  • Dropin plugin

Heb je maar weinig PHP code nodig om de functionaliteit te realiseren dan is in de meeste gevallen een dropin plugin voldoende. Een dropin plugin bestaat uit 1 PHP bestand dat je direct upload in wp-content/plugins map. Een goed voorbeeld om een dropin plugin te gebruiken is voor het toevoegen van een HSTS header.

Is de functionaliteit uitgebreider en heb je bijvoorbeeld ook een beheerscherm voor de wp-admin omgeving nodig? Dan is een normale plugin beter. Je hebt dan ook de beschikking over meerdere mappen en bestanden waardoor je de code overzichtelijker kan houden.

Om meteen met een goede basis voor jouw plugin te beginnen kan je gebruik maken van de WordPress Plugin Boilerplate. Deze boilerplate kan je gratis vanaf github downloaden. Volg vervolgens de README.md om te zien waar je wat aan moet passen.

Hierna hoef je alleen nog jouw eigen code toe te voegen en dan is de plugin klaar.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.