Gratis online jouw diploma opzoeken

Als ik je vraag of je nog weet waar jij jouw schooldiploma’s hebt bewaard? Is het antwoord dan ja, ik weet waar ik die bewaard heb. Of is het antwoord, ik heb geen idee of ben hem al jaren kwijt?

Ik heb mijn diploma in een map in een doos bewaard in mijn huis. In ieder geval daar ga ik vanuit want heb hem al jaren niet meer opgezocht. Ik hoefde mijn diploma ook niet te laten zien aan mijn huidige werkgever.

Onlangs las ik het artikel “Diploma kwijt? Geen paniek! ‘De mol’ vindt ze (bijna) allemaal terug” op Bndestem.nl. Blijkbaar zijn de cijferlijsten en diploma’s vanaf ongeveer 1919 tot nu bewaard op een centrale plaats. Vroeger nog op papier in een loods en sinds 1996 digitaal.

Vanaf 2006 kan iedereen die een schoolexamen heeft gedaan zijn of haar diploma gratis online opzoeken in het DUO diplomaregister. Je kan hem ook op papier bestellen maar dan betaal je ongeveer 72 euro. Je krijgt overigens niet een kopie van jouw diploma maar een officieel uittreksel ondertekend door DUO.

Helaas kan het zijn dat jouw diploma niet beschikbaar is. Scholen moeten deze gegevens aanleveren aan het DUO en niet iedere school doet dat. Ik heb gestudeerd aan het Radius College en Fontys Hogescholen. Beiden hebben mijn diploma’s ingestuurd nadat ik ben ingelogd op het diplomaregister.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.