Alles van Google Photos downloaden via Google Takeout

Foto's in Google Photos downloaden met Google Takeout.Probleem:
Je hebt veel foto’s in Google Photos staan maar je wilt die in 1 keer downloaden naar jouw computer. Je kan ze natuurlijk 1 voor 1 selecteren en op download klikken. Alleen heb je dan te maken met een limiet van 500 foto’s per keer.

Ik kreeg dit verzoek binnen van iemand die duizenden foto’s in een keer wilde downloaden naar een externe schijf.

Als je op internet zoekt kom je al snel op de oplossing uit om Google Photos aan te sluiten op Google Drive. Hier hoef je maar 1 vinkje voor te zetten en vervolgens kan je via Google Drive alles downloaden naar jouw computer. Prima oplossing, alleen Google heeft deze mogelijkheid per juli 2019 gestopt.

Oplossing:
Na heel wat forums doorgelezen te hebben kwam ik uit op de Google Takeout functionaliteit. Hiermee kan je een kopie downloaden van alle data die Google van jouw heeft. Deze functionaliteit bestaat al even, maar heeft sinds de komst van GDPR veel meer aandacht gekregen.

In eerste instantie schrik je een beetje van de lijst met diensten/producten waar vandaan je data kan downloaden. Anderzijds is het wel heel transparant.

Ik heb Google Photos aangevinkt en daarna naar onderen gescrolt en geklikt op Volgende stap. In deze stap heb ik het type archief en de omvang van het archief gekozen. Om het archief te maken klik je op “Archief maken”.

Het archief is niet meteen beschikbaar. Dit wordt op de achtergrond bij Google klaargezet in een of meerdere ZIP bestanden. Zodra dit gebeurt is ontvang je een e-mail met daarin een link naar de ZIP bestanden.

Afhankelijk van de hoeveelheid ZIP bestanden, grootte van bestanden en jouw internetverbinding kan het downloaden wel even duren. Belangrijk om te weten is dat de bestanden maximaal 7 dagen beschikbaar zijn.

11 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.