Elementor Form Widget e-mails opmaken met HTML en CSS

Heb je de betaalde versie van de Elementor plugin, ook wel bekend onder de naam Elementor Pro? Dan kan je ook gebruik maken van de Form Widget om gemakkelijk formulieren toe te voegen aan jouw website. Ideaal voor contactformulieren of om mensen aan te laten melden voor een nieuwsbrief.

De Form Widget biedt functionaliteit om ingevulde formulieren te sturen naar andere informatiesystemen. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van Zapier om een ingevuld formulier naar Salesforce te sturen.

Je kan aan een formulier een actie koppelen zodat er een e-mail wordt verstuurd naar de afzender. Bekendste voorbeeld is de bedank e-mail voor iemand die het contactformulier heeft ingevuld.

Nadeel hiervan is dat je een plain tekst e-mail ontvangt wat niet heel erg mooi is. Als je een mooie website hebt met veel aandacht voor de customer journey, hoort hier ook een mooi opgemaakte e-mail bij.

Gelukkig kan je in het Form Widget tekstvak waar de tekst voor de e-mail instaat ook HTML en CSS typen. Dit wordt vervolgens juist verwerkt door Elementor waardoor je een mooi opgemaakte e-mail kan versturen. Zorg er wel voor dat je onder het tekstvak de optie HTML selecteert in plaats van Plain text.

Tip 1 – Maak het tekstvak groter
Standaard is het tekstvak van de Form Widget nogal klein. Schuif daarom de linker sidebar naar rechts zodat je meer werkruimte krijgt.

Tip 2 – Controleer of je CSS wordt ondersteund
Er zijn tientallen e-mailprogramma’s voor computers, tablets en smartphones. Helaas ondersteunen ze niet alle CSS mogelijkheden. Controleer daarom op de website van Campaign Monitor de checklist om te zien wat wel en wat niet werkt.

Tip 3 – Testen
Ja, klinkt nogal voor de hand liggend, maar test de opgemaakte e-mails in diverse e-mailprogramma’s en op mobiele apparaten.

Bekijk meer blogs over Elementor

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.